Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Over het Kwaliteitsvenster

Wat is het Kwaliteitsvenster?

Ziekenhuizen, umc's en revalidatiecentra in Nederland willen open zijn over hun kwaliteit van zorg. Daarom hebben ziekenhuizen in het voorjaar van 2014 het Kwaliteitsvenster ontwikkeld, voor patiënten en andere geïnteresseerden. Het Kwaliteitsvenster bevat informatie over kwaliteit van zorg, behandelresultaten en revalidatie.

Het Kwaliteitsvenster bestaat uit onderwerpen die iets zeggen over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis, een umc of van een revalidatiecentrum. Patiënten kunnen in één oogopslag zien hoe hun zorginstelling scoort op een bepaald onderwerp ten opzichte van een eerdere jaren, een landelijke gemiddelde en/of de norm. Ziekenhuizen, umc's en revalidatiecentra geven zelf een toelichting op de score. Waarom scoort de instelling beter of slechter dan het gemiddelde? En wat doet de instelling om de resultaten te verbeteren?

De cijfers die worden gepubliceerd zijn betrouwbaar, omdat alleen cijfers worden gepubliceerd die ziekenhuizen, umc's en revalidatiecentra aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland.

Deelnemende zorginstellingen

Op deze website staat een overzicht van alle Kwaliteitsvensters. Je kunt zoeken op instellingsnaam, plaats of door op de landkaart te klikken. Daarnaast kun je het Kwaliteitsvenster vinden op de website van het ziekenhuis, umc of revalidatiecentrum.

Wil je meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Voor overige vragen over het Kwaliteitsvenster kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie van de NVZ via kwaliteitsvenster@nvz-ziekenhuizen.nl.