Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Tevredenheid van medewerkers

Revalidatie

Hoe tevreden zijn medewerkers over de revalidatieafdeling van Adelante?

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor patiënten. Ze zijn meer betrokken bij hun werk en zorgen beter voor patiënten. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen vragen daarom regelmatig aan medewerkers of ze tevreden zijn. Dit doen zij door een rapportcijfer te geven.

Op basis van deze metingen zien revalidatiecentra en ziekenhuizen ook of afdelingen goed functioneren. Alle uitkomsten gebruikt de zorginstelling om het beleid bij te stellen.

Ieder revalidatiecentrum of ziekenhuis bepaalt zelf hoe vaak ze de tevredenheid van medewerkers onderzoekt. Het onderzoek kan de instelling zelf doen of uitbesteden aan een onderzoeksbureau.

Het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling kan de tevredenheid van medewerkers verhogen. Bijvoorbeeld door medewerkers meer waardering te geven of het werk anders te organiseren, waardoor medewerkers meer plezier in hun werk hebben.


Lees de toelichting van Adelante

Adelante hecht veel waarde aan het welzijn van de medewerkers. Zo is er in 2010 een MTO uitgevoerd, in 2012 heeft een Werkvermogensmonitor plaatsgevonden (resultaat: het werkvermogen is voor het overgrote deel van de collega’s goed of zelfs uitstekend (83%)) en begin 2016

heeft een Medewerkers Tevredenheids Onderzoek plaatsgevonden, met als resultaat het rapportcijfer 7,3 voor de algemene tevredenheid.


Score

Bijgewerkt: 23-05-2017

Rapportcijfer tevreden medewerkers

Medewerkers geven Adelante in 2016 het cijfer 7,3. Dit rapportcijfer geeft een algemene indruk van de tevredenheid van medewerkers over het revalidatiecentrum of de revalidatieafdeling van het ziekenhuis.

2015
  • 7,3
2016
  • 7,3
  • 1 Adelante
Bron
2015 Medewerkersonderzoek, Effectory
2016 Medewerkersonderzoek, Effectory