Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Wachttijden

Revalidatie

Hoe snel kun je terecht in De Hoogstraat Revalidatie voor revalidatie?

Elke maand laat het revalidatiecentrum of het ziekenhuis op de website zien wat de actuele wachttijden zijn voor revalidatie. Revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen tonen de wachttijden voor de eerste afspraak en voor de start van de behandeling in de polikliniek of kliniek. Er wordt apart bijgehouden wat de wachttijd is voor patiënten na een acute beroerte.

Eerste afspraak
De revalidatiecentra en ziekenhuizen hebben afgesproken dat het niet langer dan vier weken mag duren voor een patiënt voor het eerst een afspraak heeft.

Start behandeling
Na de eerste afspraak mag het niet langer dan zes weken duren voordat de poliklinische behandeling start. In de landelijk vastgestelde norm staat dat de behandeling in de kliniek uiterlijk binnen zeven weken moet starten, na de eerste afspraak.

Opname bij beroerte
Patiënten met een acute beroerte hoeven na aanmelding door het ziekenhuis niet langer dan twee weken te wachten op een opname in het revalidatiecentrum. Ziekenhuizen bieden namelijk zelf geen revalidatie voor patiënten met een acute beroerte. De revalidatiesector heeft deze wachttijd korter gemaakt, dan de landelijk vastgestelde norm van zeven weken, omdat een snelle start van de behandeling belangrijk is voor het herstel.

Soms is de wachttijd langer. Bijvoorbeeld als veel mensen met dezelfde diagnose zich aanmelden. Of als de zorgverzekeraar beperkt zorg heeft ingekocht bij de instelling. Een patiënt kan dan eventueel bij een andere instelling terecht waarmee zijn zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. De wachttijd is korter als behandeling dringend nodig is.


Lees de toelichting van De Hoogstraat Revalidatie

De Hoogstraat waarborgt voor alle patiënten met een hoge urgentie voor behandeling dat de revalidatie snel kan beginnen. Helaas lukt dat voor minder acute vragen niet altijd. We zien gelukkig wel elk jaar een lichte verbetering.


Score

Bijgewerkt: 06-06-2017

Klik op onderstaande link voor de actuele wachttijden van De Hoogstraat Revalidatie. Hier vind je de wachttijden per behandelvorm.

Actuele wachttijden