Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Wachttijden

Algemeen

Hoe snel kun je terecht in het Rode Kruis Ziekenhuis?

Wil je weten hoe snel je terecht kunt in het ziekenhuis? Ieder ziekenhuis houdt op zijn website bij wat de actuele wachttijden zijn per specialisme. Dit overzicht wordt iedere maand bijgewerkt.

Er zijn verschillende wachttijden: hoe snel kun je terecht op de polikliniek voor een eerste afspraak en wat is de wachttijd voor een behandeling (bijvoorbeeld een operatie).

Maximale wachttijd
Ziekenhuizen hebben afgesproken dat je binnen vier weken een eerste afspraak op de polikliniek moet hebben. De wachttijd om met een behandeling te beginnen, is maximaal zeven weken. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je direct in het ziekenhuis terecht.

Soms moet je langer wachten dan de maximale afgesproken wachttijd. Bijvoorbeeld als je een voorkeur hebt voor een bepaalde arts of als je een speciale behandeling moet ondergaan. De wachttijd is vaak korter als behandeling dringend nodig is.

Als het nodig is, nemen ziekenhuizen maatregelen om de wachttijden te verkorten. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht bij een ander ziekenhuis, waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt.


Lees de toelichting van het Rode Kruis Ziekenhuis

De gemiddelde wachttijden in de tabel geven een % van het aantal verschillende specialismen weer. Het is dus zo dat veel meer dan 48% van onze patiënten in 1-2 weken op de poli terecht kan. De grotere specialismen hebben i.h.a. korte wachttijden, de kleine specialismen met soms maar 1 arts hebben langere wachttijden polikliniek.

Op onze website vindt u de actuele toegangstijden/wachttijden uitgesplitst per specialisme. Ze worden uitgedrukt in het aantal weken of dagen vanaf het moment dat u een afspraak maakt, tot het moment dat u terecht kunt op de poli resp. vanaf het moment dat u van uw behandelend arts de indicatie krijgt voor een operatie/behandeling, tot het moment van de opname of operatie.


Score

Bijgewerkt: 01-06-2017

Klik op onderstaande link voor de actuele wachttijden van het Rode Kruis Ziekenhuis. Hier vind je de wachttijden per specialisme.

Actuele wachttijden