Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Prostaatkanker

Behandelresultaten

Wat is het resultaat van operaties bij prostaatkanker in het Rode Kruis Ziekenhuis?

Bij mannen is prostaatkanker de meest voorkomende kankeraandoening. Prostaatkanker komt vooral voor boven de 40 jaar. Driekwart van de mannen die hier mee te maken krijgt, is zelfs 65 jaar of ouder.

Prostaatkanker is niet altijd te genezen. Soms is de behandeling gericht op genezing. In andere situaties word je behandeld om ervoor te zorgen dat de klachten minder worden of de kanker minder hard groeit.

Prostaatkanker wordt vaak behandeld met een operatie of een in- of uitwendige bestraling. Daarnaast kun je ook chemotherapie of een hormoontherapie krijgen.

Resultaat van de operatie
Om de prostaat zit een ingewikkeld netwerk van zenuwen dat bij een operatie gemakkelijk beschadigd raakt. Complicaties en bijwerkingen, zoals incontinentie of erectieproblemen, zijn daardoor niet altijd te voorkomen. Het is belangrijk voor het herstel dat er na een operatie geen chirurgische complicaties optreden. Dit zijn complicaties waardoor je een bloedtransfusie nodig hebt, of langer in het ziekenhuis moet blijven.


Lees de toelichting van het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis werkt op het gebied van prostaatkanker samen met andere ziekenhuizen. Prostaatverwijderingsoperaties worden niet in het RKZ uitgevoerd. Patiënten worden hiervoor verwezen naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis of het VU Medisch Centrum.

Meer informatie over prostaatkankerMeer informatie over prostaatkankerzorg

Patiëntenwijzer prostaatkanker Patiëntenwijzer prostaatkanker


Score

Bijgewerkt: 31-05-2017