Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Werk van artsen

Algemeen

Hoe wordt het werk van artsen in Ziekenhuis Amstelland beoordeeld?

Veel artsen bespreken elke twee jaar uitgebreid hoe zij hun werk doen. Ze vragen feedback aan collega’s en soms ook aan patiënten. Met die feedback kunnen ze hun werk verbeteren. Hiervoor wordt een landelijke methode gebruikt: IFMS (Individueel Functioneren Medisch Specialisten).

Met deze IFMS-methode weten artsen hoe anderen vinden dat zij hun werk doen. De uitkomsten en verbeterpunten bespreken ze met een collega. Dit komt in een persoonlijk ontwikkelplan. In een vervolggesprek checken de artsen of ze hun werk inderdaad hebben verbeterd.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt het belangrijk dat artsen regelmatig feedback krijgen. Daarom controleert de inspectie hoeveel artsen worden beoordeeld met de IFMS-methode.


Lees de toelichting van Ziekenhuis Amstelland

In 2015 is het derde IFMS-traject (eveneens middels digitale tool op basis van 360 graden feedback) gestart. Er wordt ieder IFMS-traject een eindrapportage opgesteld waar ook de Raad van Bestuur van op de hoogte wordt gesteld.

 

 


Score

Bijgewerkt: 14-03-2017

Feedback aan artsen

Binnen Ziekenhuis Amstelland kreeg 97% van de artsen in 2016 feedback over hun werk volgens de landelijke methode IFMS (Individueel Functioneren Medisch Specialisten).

2015
  • 82%
  • 77%
 
2016
  • 97%
  • 80%
  • 1 Ziekenhuis Amstelland
  • 2 Landelijk gemiddelde
Bron Inspectie voor de Gezondheidszorg