Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Borstkanker

Behandelresultaten

Wat is het resultaat van operaties bij borstkanker in Ziekenhuis Amstelland?

Borstkanker komt vaak voor, vooral bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Ook jongere en oudere vrouwen en mannen kunnen borstkanker krijgen. Er zijn verschillende behandelingen: een operatie, bestraling, chemotherapie, hormoontherapie of immunotherapie. Meestal krijg je een combinatie van behandelingen.

Resultaat van de operatie
Bij een operatie is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft. Dit verkleint de kans dat je opnieuw geopereerd moet worden. Een operatie is geslaagd als de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn (er geen kankercellen meer zijn). Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden.

De beroepsvereniging van artsen heeft bepaald dat een goed ziekenhuis minstens 85 procent geslaagde operaties heeft. Anders gezegd: er mag bij maximaal vijftien procent van de geopereerde patiënten kankerweefsel achter blijven.

Nieuwe borstkankerpatiënten in behandeling
In 2016 kregen 17.315 mensen de diagnose borstkanker. Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen.


Meer informatie over borstkanker

Monitor Borstkankerzorg Onze pagina op monitorborstkankerzorg.nl

Borstkankervereniging Nederland De website van Borstkankervereniging Nederland


Score

Bijgewerkt: 29-05-2017